Ansættelsesmuligheder
Hvad kan jeg blive?
Når jeg er i arbejde
Støtteordninger
Personhistorier
Se tv-spots
Rådgivning
Get the Flash Player to see this player.

Beskyttet beskæftigelse

Hvis du lider af et vidtgående handicap, der gør, at du ikke kan finde arbejde på det almindelige arbejdsmarked, kan du som et alternativ til f.eks. skåne- eller fleksjob få beskæftigelse og optræning på en række beskyttede værksteder.

Klik her for at se videoen om Troels, der er i beskyttet beskæftigelse.

Du kan opnå beskyttet beskæftigelse, hvis:
- du ikke kan arbejde under normale omstændigheder på arbejdsmarkedet, og
- du ikke kan benytte dig af andre tilbud
- du er under 65 år,
Det kan for eksempel være, hvis du har betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, eller hvis du har sociale problemer.

Beskyttet beskæftigelse er en god mulighed for at få et nyt indhold i tilværelsen, for at møde nye mennesker og for at opnå øget selvværd ved at yde en produktiv indsats.

De beskyttede værksteder er ofte underleverandører for private virksomheder. Det kan fx dreje sig om montagearbejde eller emballering, men også avancerede maskinopgaver udføres på beskyttede værksteder.

I de senere år er der udviklet nye og anderledes arbejdsfunktioner, som dermed giver flere valgmuligheder til dig, der ønsker beskyttet beskæftigelse. Man har for eksempel indført serviceopgaver så som servering og hjælp i værkstedets kantine, rengøring og pedelarbejde.

» Sådan får du arbejde

» Løn og arbejdsvilkår