Ansættelsesmuligheder
Støtteordninger
Værd at vide om epilepsi
Personhistorier
Se tv-spots
Get the Flash Player to see this player.

Job med løntilskud til førtidspensionister

• Få kvalificeret arbejdskraft med offentligt løntilskud

• Motiverede og velkvalificerede medarbejdere

• Både faglig og social gevinst for virksomheden

• Hjælp og støtte til indretning og arbejdsredskaber

Et job med løntilskud er et tilbud til alle førtidspensionister med nedsat funktionsevne – f.eks. udviklingshæmmede med eller uden epilepsi. Og dét kompenserer kommunen for ved at tilbyde din virksomhed et løntilskud på 20 kr. i timen. Eller i særlige tilfælde på 35 kr. i timen.

» Klik her for at se videoen om Pia, der er i job med løntilskud.

Stort engagement og arbejdsglæde – hver eneste dag
Der er mange gode grunde til at oprette et eller flere job med løntilskud. For nok er funktionsevnen hos jobsøgerne nedsat. Men ambitionerne og lysten til at arbejde fejler bestemt ikke noget. Medarbejderne er ofte topmotiverede, hvilket med garanti smitter af på virksomhedens andre ansatte – hver eneste dag.

Gode muligheder for hjælp og økonomisk støtte
Løn, arbejdstid og øvrige arbejdsvilkår aftaler du med den enkelte medarbejder under jobsamtalen – i samarbejde med kommunen og de faglige organisationer. Kommunen er med til at sikre, at medarbejderen kan udfylde jobbet.

Før du ansætter en medarbejder i et job med løntilskud, er det vigtigt, at du har drøftet ansættelsen med ledelse og medarbejderrepræsentanter. Så du er sikret den nødvendige opbakning og accept. Desuden skal der være et rimeligt forhold mellem antallet af ansatte i job med løntilskud og virksomhedens andre ansatte.

Kommunen godkender ansættelsen
Det er kommunen, der har ansvaret for at oprette job med løntilskud hos både offentlige og private virksomheder. Derfor er det også kommunen, der i sidste ende skal godkende ansættelseskontrakten mellem dig og medarbejderen. Men er I først blevet enige om løn og arbejdsvilkår, bakker kommunen hurtigt op om beslutningen.

Læs mere
På de følgende sider kan du blandt andet læse mere om løn- og arbejdsvilkår for førtidspensionister med funktionsnedsættelse – og om dine muligheder for at ansætte en topmotiveret og velkvalificeret medarbejder et job med løntilskud. Du kan også få hjælp og økonomisk støtte til mindre indretning og arbejdsredskaber eller måske en personlig assistent.

» Sådan ansætter du

» Løn- og arbejdsvilkår

» Virksomhedspraktik

» Støttemuligheder