Ansættelsesmuligheder
Støtteordninger
Værd at vide om epilepsi
Personhistorier
Se tv-spots

Virksomhedspraktik

En mulighed for at den ansatte og virksomheden kan se hinanden an.

Under jobsamtalen er det vigtigt at få snakket forventningerne godt igennem. Både dine egne forventninger til medarbejderen og det job, du ønsker udført. Og medarbejderens forventninger til dig og virksomheden.

Har medarbejderen f.eks. brug for personlig assistance, en mentor eller nødvendige arbejdsredskaber? Og er virksomheden i stand til at leve op til disse behov? Ofte er det en god idé, at I aftaler en virksomhedspraktik på fx et par måneder, hvor I kan se hinanden lidt an. Du får sikkerhed for, at medarbejderen lever op til dine forventninger. Og den ansatte får sikkerhed for at kunne klare jobbet.

Prøveperioden er gratis
Virksomhedspraktikken bliver betalt af det offentlige og koster ikke virksomheden en krone. Du har derfor alt at vinde ved at byde en motiveret og engageret medarbejder velkommen.

Hos kommunen får du hjælp hele vejen
Vilkårene for virksomhedspraktikken skal fremgå af ansættelseskontrakten, som godkendes af kommunen. Her får du også masser af gode råd og hjælp til alt det praktiske. Lige fra de administrative forberedelser før en ansættelse – til mulighederne for at få dækket ekstraudgifter og vejledning om de forskellige økonomiske støtteordninger.

Yderligere information
Kontakt din kommune, hvis du vil vide mere om virksomhedspraktik